Tuesday, May 24, 2011

Studio work dan assignment baru

Kebelakangan ni agak sibuk ngan kerja. lama gak aku tak update blog ni. lagi pun kat ofis nye connection agak teruk. Sebulan gak tak betul2 online. :) Banyak sekarang ni projek involved dengan magazine, advertorial dan TV. Alhamdulillah gak aku dapat peluang untuk bagi direction untuk projek ni. 1st time pikul tangungjawab ni. Lately ni, company nak kurangkan kos. So pekerjanya harus dikerah.hehehe. So aku layankan aje. Bagus gak, at least dapat belajar benda baru. Minggu lepas berpeluang gi White Studio. Studia ni Bustaman nye studio. Bustaman merupakan profesional photographer. Kebanyakan work dia banyak dipamerkan diluar negara dan banyak gak la magazine2 yang guna khidmat dia untuk amek gambar, seperti GLAM, In Trend dan oversea mag pun ada gak. Share experience dengan dia memang terbaik. Tak lokek ilmu dan peramah tapi memang tegas gila bila kerja. Dengan krew dia aku tengok memang tegas. Laju jek aku tengok diaorang buat kerja. Untuk assignment ni, company aku guna Chef Wan sebagai ambassador. Chef Wan ni memang dah lama bekerjasama dengan company aku kerja. Chef Wan pun peramah gila. Suka bercerita pengalaman dia. Memang orang yang susah nak berhenti bercakap. Tapi bercakap benda2 yang memang membuka minda aku. Gambar atas tu hasil sebelum dan selepas bikin di dan manipulasi. Work atas tu untuk magazine Rasa dan launching untuk TV show kat TV3. Akan datang ada lagi untuk kegunaan billboard. Harap2 akan datang akan dapat peluang buat kerja-kerja macam ni lagi. :)

2 comments:

Ana said...

cecee...tulis pasal bf nmpk :P

paranoid of death said...

kekeke...ada plak bf..hahaha..